Home Forums Forum discutii ghid digital Accesul neautorizat la fișele medicale electronice

Viewing 2 posts – 1 through 2 (of 2 total)

 • Author

  Posts

 • grpr_admin_for_now

  Keymaster
  Post count: 39

  Într-o clinică medicală modernă, toate fișele pacienților sunt stocate electronic și sunt accesibile personalului medical prin intermediul unui sistem informatic centralizat. Recent, un medic a lăsat stația sa de lucru nesupravegheată și conectată, permițând astfel accesul neautorizat la fișele pacienților. Un pacient, care a venit pentru o consultație, a observat acest lucru și a putut vedea detaliile sale medicale pe ecran, precum și ale altor pacienți. Acesta a semnalat imediat incidentul managementului clinicii, exprimându-și îngrijorarea cu privire la securitatea datelor sale.

  grpr_admin_for_now

  Keymaster
  Post count: 39

  Personalul medical trebuie să fie instruit riguros despre importanța deconectării sau blocării stațiilor de lucru atunci când acestea nu sunt supravegheate.
  Sistemul informatic ar trebui să aibă măsuri de securitate îmbunătățite, cum ar fi deconectarea automată după o perioadă de inactivitate.
  Pacienții ar trebui asigurați că se iau măsuri suplimentare pentru a proteja confidențialitatea și securitatea datelor lor.
  Ar trebui revizuite și eventual actualizate protocoalele clinicii privind accesul și gestionarea fișelor medicale electronice pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Viewing 2 posts – 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.