Home Forums Forum discutii ghid digital Divulgarea accidentală a datelor medicale și amenzi în U.E.

Viewing 2 posts – 1 through 2 (of 2 total)

 • Author

  Posts

 • grpr_admin_for_now

  Keymaster
  Post count: 39

  O clinică medicală din U.E. a implementat recent un nou sistem de notificare prin e-mail pentru pacienți, prin care aceștia sunt informați despre rezultatele analizelor și programările lor. Din păcate, din cauza unei erori tehnice, un e-mail cu detalii medicale sensibile a fost trimis unui grup larg de pacienți, în loc să fie trimis individual. Acest e-mail conținea numele, datele de contact și rezultatele analizelor pentru mai mulți pacienți. Unul dintre pacienții care a primit e-mailul a raportat incidentul Autorității Naționale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, care a început o investigație. Având în vedere reglementările stricte ale U.E. și amenzi semnificative pentru încălcări ale protecției datelor, clinica se confruntă cu posibilitatea unei amenzi mari.

  grpr_admin_for_now

  Keymaster
  Post count: 39

  Clinica ar trebui să notifice imediat toți pacienții afectați despre această încălcare a securității datelor și să le ofere asistență și sprijin.
  Este esențial să se efectueze o revizuire tehnică aprofundată pentru a identifica și remedia cauza erorii.
  Personalul clinic ar trebui să primească instruire suplimentară privind protecția datelor și să fie conștient de riscurile asociate cu divulgarea neintenționată.
  Având în vedere amenințarea unei amenzi semnificative din partea U.E., clinica ar trebui să consulte un specialist în protecția datelor pentru a naviga prin procesul de investigație și pentru a se asigura că toate măsurile necesare sunt luate.

Viewing 2 posts – 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.