Home Forums Forum discutii ghid digital Divulgarea neintenționată a datelor medicale într-un mediu clinic

Viewing 2 posts – 1 through 2 (of 2 total)

 • Author

  Posts

 • grpr_admin_for_now

  Keymaster
  Post count: 39

  În cadrul unui cabinet medical aglomerat, asistentele și medicii comunică frecvent între ei despre pacienți, tratamente și diagnosticuri. Recent, un pacient a semnalat faptul că a auzit, în timp ce aștepta în sala de așteptare, discuții detaliate despre starea sa medicală și a altor pacienți. Aceste discuții au avut loc într-o zonă deschisă, aproape de sala de așteptare, fără ca personalul medical să fie conștient de faptul că informațiile pot fi auzite de alți pacienți sau vizitatori. Pacientul este îngrijorat de faptul că datele sale medicale personale au fost expuse și se întreabă ce măsuri pot fi luate pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

  grpr_admin_for_now

  Keymaster
  Post count: 39

  Este esențial ca personalul medical să fie conștient de importanța confidențialității și să evite discuțiile despre pacienți în zonele deschise sau comune.
  Ar trebui implementate protocoale stricte privind comunicarea informațiilor medicale, inclusiv locația și modul în care aceste discuții pot avea loc.
  Personalul ar trebui instruit periodic despre importanța protecției datelor și riscurile asociate divulgării neintenționate.
  Pacienții ar trebui informați despre măsurile luate pentru a proteja confidențialitatea lor și ar trebui încurajați să semnaleze orice preocupări legate de protecția datelor.

Viewing 2 posts – 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.